19 maj 2009

Förbundskaptenen vinner SM i Big Air!

I lördags vann Erik Westberg, boende i Funäsdalen, SM i den udda grenen Big air med kajak som arrangerades av Tidningen Paddling under mässan Uteliv och Äventyr i Örnsköldsvik.
- Ja, det var mycket oväntat. Jag har aldrig tidigare hoppat i ramp med forskajaken. Vanligtvis så surfar vi vågor i forsar och studsar upp i luften och gör trick. Så det är bra träning att få lite mer luft under vingarna, även om det är väldigt olika forspaddling.

Mässpersonalen hade byggt ett mycket gediget hopp under snowboardåkaren Jon Morenius ledning. 10 meter fallhöjd och med en ränna med vatten för att få bättre glid.
- Det var väldigt väldigt bra glid och rampen stod på kajkanten, så höjden var det inget fel på. På den högsta punkten i luftfärden låg vi ca 5 meter över vattenytan och vi flög omkring 10 meter långt. Kraften var enorm när man landade platt på vattnet. För att bryta vattenytan och göra landningarna säkrare pumpades luft ut från botten men trots detta hände en olycka med en komprimerad ryggkota. Otroligt tragiskt och jag hoppas Benjamin Ahlgren från Umeå kommer återhämta sig snart berättar Erik.

I finalen mötte Erik storfavoriten Daniel Warberg som tyvärr misslyckades med sitt hopp och Erik kunder defilera till seger.

- Detta var första gången vi har tävlat i Big Air i Sverige. Detta är ingen vanlig tävlingsform för oss, men ett bra komplement och framför allt ett bra sätt att få visa en liten försmak av vår egentliga gren. Det är näst intill omöjligt att bygga en bra våg på en mässa, men en stor hoppramp är ju genomförbart. Det var roligt och jag ser verkligen fram emot nästa år då jag ska försvara min mästartitel! Säger Erik Westberg som till vardags är förbundskapten för freestylelandslaget i forskajak.

Inga kommentarer:

 
kayak session