04 juni 2010

Världscupfinalen inställd - Maria kommenterar

Då det de senaste dagarna har bjudit på översvämning och ingen våg verkar synas till så togs beslutet i dag att det inte blir någon VC2 i Plattling. Arrangörerna har försökt att avvakta in i det längsta med att ställa in tävlingen, men hoppet är nu ute att det ska finnas någon våg innan måndag kväll, då det är försent att starta tävlingen som skulle ha varit i helgen.

Då det var tänkt att det skulle vara två tävlingar, men en blev inställd så räknas detta ändå som en hel VC, vilket baserades på VC1 resultatet. Detta gör att i herrklassen blev resultatet:
1. James "Pringles" Bebbington UK
2. Peter Csonka SLO
3. Mathieu Dumolin FRA

Damer:
1. Nina Halasova SLO
2. Maria Lindgren SWE
3. Maria Dobrzhitskaya RUS

Då vi visste att det inte skulle bli någon paddling i Plattling under fredagen bestämde sig det svenska teamet att åka in till centrala Munchen för att paddla storvåg. Med oss hade vi några ur Finska landslaget som visades oss vägen med deras GPS. Vågen består av en vals som är 10-15m lång och går att vågsurfa på båda skuldrorna. Det är en häftig upplevelse att paddla mitt i centrala Munchen där 100 tals personer stannar till för att titta och fotografera.

Nu väntar några dagars träning och sedan åker jag till Lienz för att ladda inför EM som avgörs om två veckor.

Kompletta resultatlistan från VC1 hittar du här: Augsburger Kajak




Som lite inspiration bjuder vi på en bild av den just nu bäst rankade freestylepaddlaren av seniorherrarna: James "Pringles" Bebbington när han flyger högt på vågen Reichenbach. Pringles är en av Team Swedens bästa vänner och vi unnar honom verkligen utmärkelsen och flygturen!

Inga kommentarer:

 
kayak session