18 juni 2010

Mats 15:e bästa i Europa.


Mats Wålstedt tog sig vidare till kvartsfinalen som 17:e man. I kvarten är det tre åk varav två räknas, Mats körde 105, 150, 123, alltså 273 poäng totalt. Det räckte till att avancera till 15:e plats, men alltså inte till någon semifinal. Gränsen för att ta sig vidare till semin var 510 poäng, alltså inte speciellt högt. Valsen är svår och det är många trick som döms bort på grund av att de inte är luftburna och därmed inte godkända.

Mats åk hade räckt till semi om allt hade stämt och alla trick utförts perfekt, men så blev det alltså inte. Domarna är stenhårda på att alla trick måste vara perfekta för att ge poäng.

Mats ungefärliga tävlingsrutin:
Airloop 90p.
Spacegodzilla H/V ca 200 p.
Clean cartwheel 40p.
Mc Nasty H/V 300p.
Totalt ca 630 poäng.

Det kan tyckas dåligt att bara få 150 poäng när man siktar på 630, men i den här valsen är det tyvärr ganska vanligt. Alla har problem och flushar lite då och då, och att inte få upp kajaken i luften till 100% är en akilleshäl för alla.

Mats tappade en placering jämfört med förra EM-resultatet, men det var ändå en okej tävling för de svenska herrarna. Nivån höjs avsevärt för varje år och ska man ligga i toppen måste man konstant göra 1000-poängs åk. Där är vi inte idag, men vi är på väg.

Idag ska vi titta på finalerna, i kväll är det avslutningsmiddag för samtliga deltagare och i morgon bitti börjar resan hemåt.




1 kommentar:

Unknown sa...

Bra jobbat Mats!

//Erik Wettergren

 
kayak session