25 juni 2008

Regnhelvete och myggkatastrof i Lappland

Efter en mycket intressant bilresa från Trollforsarna, via Jokkmokk befinner vi oss nu i Lappeasuando. Efter några dagar i vildmarken var det spännande att möta civilisationen
i Jokkmokk, vi blev så till oss att vi råkade koppla av UPKs släpvagn på parkeringen utanför Konsum i hopp om att de skulle åka iväg utan den, det perfekta skämtet helt enkelt.
Tyvärr blev vi genomskådade och som tack fick vi en hälsning på framrutan. Bättre lycka nästa gång!

Väl framme i Lappis åkte vi direkt till vågen och till vår stora glädje var den riktigt fin. Tur med vattnet ännu en gång! Gott. Mats, Daniel, Dennis, Simon, Robin och Erik hoppade i direkt och från andra sidan älven kunde vi höra deras vilda tjut.



När vi fått upp lägret började det regna. Och det har inte slutat ännu, så misären har varit total.
Som grädde på moset hade något elaktsinnat djur smörjt kråset med fem paket bacon, 2 kg pytt i panna och en halv falukorv... Får vi tag i den rackarn som gjort detta blir det inte roligt!
(Och, nej, vi tror inte det var UPK)

Vi fick till slut svälja vår stolthet och ta in på hotell, eller i alla fall hyra en torr och mysig stuga. Så efter lite trixande har vi nu förflyttat nästan hela norrlandsturen till en mindre stugby i Lappis, förmodlingen den enda. Och dessutom har Lill-Mats åkt till affären och köpt ny bacon som vi nu förvarar i vårt rovdjursäkra kylskåp från Electrolux.

Lyckan var fulländad när vi kunde hänga all blöt utrustning i ett stort garage med kamin. Det är ingen överdrift att säga att vi har väldigt mycket blöta grejer. Gubben har nu mer utrustning i sitt garage än någon svensk paddelaffär haft i lager. Någonsin!

Paddlingen går bra, Dennis gör ett bra jobb. Vi varvar enskilda trick, sekvenser och tävlingsåk. Alla har gjort bra framsteg och stämningen är på topp, i alla fall när vi är på vattnet och glömmer alla mil vi kört, uppäten bacon, regn och blöta underställ.

Uppsala Paddlar Klubb hälsar god jul.


Vårt nya hem. Torrt och fint. Med el!

Dennis och Mats torr-övar tillsammans i vardagsrummet.



Vårt första läger i Lappis, som vi döpte till Operahuset.


Resterna av våra baconpaket som någon åt upp.

Resterna av falukorven, efter rovdjursattacken.

Välkommen till Lappland.

Videoanalys i vardagsrummet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Helvete vlka feta vågor!!

Mätz

Anonym sa...

uhj uj!! Här i Voss är det strålande solsken(åtminstone nån heldag har vi fått..) o men paddlingen är också go! Verkligen kanonfestival o forsmecka som värt att besöka!! Jihaa!!
SKÖNT att ni har bra m vatten att paddla iaf! simma lugnt!

 
kayak session