15 juni 2009

Uttagning och Europacup

Marcus Junkka fångad mitt i en vänster Air Blunt under landslagsuttagningen i Paltvalsen. Foto: Erik Westberg.

Det har minst sagt varit en händelserik helg för landslaget. Maria Lindgren har representerat Sverige på den första av tre Europacuper i Plattling, Tyskland. Samtidigt avgjordes landslagsuttagning för herrseniorer här hemma i Sverige.

Maria gick ut starkt och lade sig på en andra plats i kvalet efter Jutta Kaiser. Tyvärr tappade Maria under semifinalen och finalen. Slutligen hamnade hon på en tredjeplats och visade än en gång att hon definitivt är en av Europas bästa kvinnliga freestylepaddlare.

Maria på prispallen i Plattling. Foto: Henriette Steinacker

Uttagningen av herrlaget avgjordes genom två tävlingar på Vindel- och Piteälven.
Vindelälven bjöd på en grund och svår vals i Rödåsel medans Piteälven och Trollforsarna stod för fartfylld vågpaddling i Paltvalsen.

Endast två platser stod på spel och tre favvoriter har stått klara sedan den första uttagstävlingen i Forsänget, Ljusdal. Marcus Junkka, Tomas Rundgren och Mats Wålstedt.

Mats lyckades säkra sin plats i laget genom att vinna båda tävlingarna. Tomas lyckades sno till sig den andra platsen tack vare vinst i den första tävlingen och två tredjeplatser under helgens tävlingar.

Läs mer om Sverigecupfinalen här: www.forspaddling.com

Nu väntar två månaders träning innan det blir dags att bege sig till VM i Thun, Schweiz.

Läs mer om Maria på: paddling.nu

Resultat:
Resultat SC2 2009
Resultat uttagningstävling
Totala Sverigecupen 2009

Inga kommentarer:

 
kayak session