11 juni 2009

Maria rapporterar från Plattling

Text: Maria Lindgren



Maria tränar i Plattling, Foto: Juho Niskanen



Att resa med kajak är en nöje! Foto: Juho Niskanen



Juho stylar med rullvagnen, Foto: Maria Lindgren



Maria loopar i plattling, Foto: Juho Niskanen



Efter en halvgalen resa från flygplatsen till själva vågen är jag nu på plats. Trapporna i Tyskland har rullband for väskor, vilket slutade med att även jag och Juho (den finska killen jag reser med) åkte på dem. Sedan visste vi inte hur vi skulle ta oss från tågstationen till vågen, så vi beslutade oss för att gå. För att inte slita ihjäl oss packade vi kajaker, väskor och paddlar på en rullvagn och började gå. Det gick faktiskt mycket bra förutom de sista 100 m. som bestod av grus..

Vattnet är lågt just nu, de hoppas på att regnet som kommer ska göra att vattennivan höjs, men från i går till dag har det sjunkit, vilket har gjort det hela svårare. I dag har jag knappt sett någon som stannar hela 45 sek, utan de flesta flushar, vågen var bättre i går. Men folk gör i stort sett loop, space godzilla, McNasty, cartwheel, split.

I dag när jag paddlade blev himlen alldeles kolsvart och därefter kom stormen, 2 tält blåste iväg, det hela liknande vad som hända i Trollforsarna för något år sedan, förutom att inget hamnade i vattnet denna gång, som tur var hade jag tidigare på morgonen satt fast mitt eget tält rejält i marken. (En tromb träffade Trollforsarna under TWWC 2007 och satte Tomas Rundgrens bil i rullning samt lyfte Mats Wålstedts tält med innehåll och allt en bra bit ut i sjön.)

I morgon börjar tävlingen, ser fram emot det!

//Maria

Så här kan det se ut i Plattling:
Film

Inga kommentarer:

 
kayak session