28 augusti 2009

Back in Thun - Back in black


Vi är nu inne på vår fjärde dag här i Thun. Det är många paddlare här, så det är schemalagda träningstider från morgon till kväll. Vi har 33 minuter per dag till vårt förfogande. Det blir med andra ord mycket väntan.

Men Thun är vackert, mysigt och varmt. Så vi trivs riktigt bra. Till skillnad från från förra årets världscupfinal är vi lite bättre förberedda denna gång. Dels är vi bättre tränade och har gått framåt rent paddeltekninskt. Men vi är också bättre förberedda på materialfronten. Laget har två lätta kolfiberkajaker till vårt förfogande, Anton har en egen kolfiberkajak och resten av laget har nya fina Jackson Allstars som har visat sig vara mycket populära och lättpaddlade. Men går inte att upprepa tillräkligt många gånger: "It´s not about the bike" som Lance Armstrong sagt.
Men det är alltid skönt att känna att vi har bra utrustning.

Men allt är inte en dans på rosor, just nu ligger Mats däckad i något som liknar magsjuka. Han har klagat på magproblem i några dagar, och i morse bröt det alltså ut. Vi har ingen aning om det kan bero på dålig mat, dåligt paddelvatten eller något annat. Vi bor tätt ihop och har ätit i princip samma mat så vi får hoppas på det bästa. Det är ju mycket möjligt att det är dåligt vatten vi paddlat i också, men då borde vi alla ligga risigt till. Herrarna tävlar på tisdag, så vi får hålla tummarna att Mats hinner återhämta sig tills dess och att ingen annan drabbas.

Inga kommentarer:

 
kayak session