31 augusti 2009

Nu kör vi!



I morgon börjar alvaret på riktigt, då kvalar herrarna: Mats, Tomas, Marcus, David och Anton. Fyra åk varav de två bästa räknas. Det är självklart lite nervöst, och alla har paddlat i vågor ibland bra och ibland dåligt. Men i dag, på vår sista träningstid körde alla riktigt bra, rutinerna satt där de skulle, full kontroll, bra tryck i paddeln och jag var riktigt stolt över vårt lilla team. Nu gäller det bara att alla håller ihop säcken och kör fyra riktigt bra åk i morgon!

Det är 270 tävlande från 34 nationer på plats. Eftersom man endast kan surfa en i taget är det aldrig tomt i bakvattnet. Folk har tränat dygnet runt den senaste veckan. Det tar ca 10 sekunder för en ny paddlare att ta sig ut på vågen när den föregående åker av, i genomsnitt är det någon som surfar på vågen 18 timmar av dygnets 24. Intressant fenomen helt klart.

Regerande världsmästare Eric "EJ" Jackson har inte direkt imponerat på träningen. Han är nybliven pappa och verkar ha tagit ett steg tillbaks. Jag tror han inte har som målsättning att vinna även detta VM. Däremot verkar EJs nybliven svärson Nick Trautman vara en stark kandidat till guldet. Han kör mycket bra, hans tävlingsåk ser ut som följande:
Air Screw Höger
Air Screw Vänster
Helix
Back panam
Donkey höger
Donkey vänster
Flipturn
Pistolflip
Ja, du som är lite insatt i freestyle förstår att detta är ett riktigt bra åk som mycket väl kan ge ett guld på detta VM.
Andra som paddlar bra är Yappa, Casper, japanerna och framför allt Peter Csonka.
Efter morgondagens kval kommer vi tydligare vilka som lyckats med träningen och inte!


Inga kommentarer:

 
kayak session