30 april 2007

Lägesrapport: Två dagar kvar - Bildspecial

Efter mycket om och men ska nu damluckorna stå på vid gavel i Des Joachim-dammen, några mil uppströms. Vattnet beräknas börja stiga i morgon måndag, och på tisdag ska Bussätaren vara mogen för den första och enda träningsdagen på tävlingsvågen inför VM. Det blir bråda dagar och det veckolånga tävlingsprogrammet är komprimerat till tre långa dagar, allt för att alla ska hinna köra sina åk innan vattnet sjunker undan igen. Freestylepaddling är otroligt beroende av naturens krafter, och det är inte alla gånger vi har naturen och klimatet på vår sida och lyckas pricka de höga vattenflöden som ofta behövs för att de bästa vågorna ska bildas.

De senaste dagarna har vi lagt teknikträningen åt sidan och istället fokuserat på detaljerna inför VM, trots att vattnet egentligen är för lågt har vi övat med repet som man använder för att ta sig från bakvattnet ut på vågen. Egentligen ingen svår manöver, men det var bra att känna på, så det blir en sak mindre att oroa sig för på tävlingsdagen. Utöver repet har vi försökt få in känslan för stora vatten och surfat "Big Kahuna", en stor pulserande våg som ibland går att surfa. Om man har lite tur...

I kväll hölls den officiella öppningsceremonin för mästerskapen. Givetvis representerade vi storartat i våra fina kläder från Houdini!

I morgon måndag blir det lite lätt paddling och på tisdag är det dags för den enda träningen på Bussätaren före tävlingen som börjar på onsdag med kval för seniorherrarna.


Micke Ekström känner på repet som ska föra honom ut på tävlingsvågen.


Stora vatten kräver stora grabbar!


Anton Immler kämpar på Big Kahuna.

Maria Lindgren på Big Kahuna.

Svenska freestylelandslaget 2007.

Storbritannien, några fler än svenskarna!

Nya Zeeland, representerades av Sam Sutton.

Kvällens underhållare! Oh Canada eh!?

Team Sweden.



2 kommentarer:

Anonym sa...

Är det Houdini kläder ni har? Riktigt snygga!

Anonym sa...

Åh vad fina ni är! Önskar jag var med och fick heja på på plats... Kom ihåg och vila också så ni har krafter kvar till själva tävlingen :) Sam ser mer galen ut än någonsin men jag tror ändå ni tar det. Hälsningar från Dalarna

 
kayak session