08 maj 2007

Freestylelandslaget åter på Svensk mark

Efter tre mycket bra veckor i Kanada är vi nu tillbaks på fast mark. Det var en händelserik hemresa som började med att den Kanadensiska säkerhetskontrollen fick dåndimpen när de hittade leksakspistoler (softair guns) i Lars, Isaks och i Mats resväskor. Trots att det var i det incheckade bagaget tillkallades tre poliser iförda skottsäkra västar. Som grädde på moset lyckades en av säkerhetstjänstemännen fyra av ett skott (med en leksak) inne i säkerhetskontrollen. Efter mycket jäv från flygplatspersonalens sida släppte de i alla fall iväg grabbarna som rusade till det väntande planet. Tack vare denna lilla incident missade vi vår starttid och fick vänta i två timmar på en ny lucka i schemat. Våra medpassagerare var mycket nöjda.

Väl framme i New York hade vi självklart missat vårt flyg till Stockholm, blev ombokade via Paris och kom tillslut till Stockholm på måndag förmiddag, fyra timmar försenade. Väl där fick vi inse det faktum att inget av vårt bagage eller någon av våra nio paddlar hade kommit med från New York, och att alla kajakerna fortfarande var kvar i Kanada, i väntan på rätt tullpapper.

Det var alltså med tämligen lätt packning vi begav oss hemåt, åt respektive håll. Härnäst på schemat står forspaddlings-SM i Åre 17-20 maj där vi alla ska ställa upp i samtliga discipliner, slalom, störtlopp, kajakcross och freestyle. Sveriges bästa forspaddlare ska koras! (Vi hoppas vi hinner få våra kajaker tills dess!)

Text: Erik Westberg

Inga kommentarer:

 
kayak session