22 juli 2008

EM 2008 del 1

Text & Foto : Erik Westberg

Världens smidigaste dag, så vill jag gärna beskriva gårdagen. Den var väldigt lång, men smidig och började klockan 04:00 i min systers lägenhet i Stockholm. Vi fick skjuts av systers kille till Arlanda och utan problem fick vi in allt och alla i min lilla Golf. Incheckningen gick över förväntan, 10 kollin, ca 120 kg bagage och fyra personer. Ska du flyga med kajak så kan jag varmt rekommendera SAS, så länge du bokar kajaken i förväg. Kostar ungefär 600 kr / resa.

Vi flög via Madrid till Vigo, till vår stora lycka kom även allt bagage till samma ställe och inget var sönder. Under dagen hade vi gjort tappra försök med Avis, att ordna tackräcken till hyrbilen. Men som en skänk från ovan jobbade det en svensk tjej på en Spansk hyrfirma som var billigare, så vi kunde hyra en stor Peguot-bus istället där vi utan problem kan lasta alla kajaker inuti bilen.

Vi hade lite problem att hitta motorvägen från Vigo till Ourense, men vi hittade den och kom till Ourense en kvart försent till registreringen. Men som vanligt är inte Spaniorerna speciellt punktliga så vår sena ankomst var inget problem.

Under måndagskvällen var vattnet fortfarande så pass högt att det gick att surfa våg/valsen. Älven är dämd och vi har egentligen bara vatten under vissa tider. Maria, Simon och Mats körde ett träningspass under kvällen.

Efter middag lyckades vi hitta vårt vandrarhem som givetvis var stängt. Med hjälp av några vänliga spanska själar fick vi hjälp att komma till ett öppet hotell där vi kunde bo.

Idag tisdag har vi kört vår officiella träning tillsammans med Spanien och några Portugiser. Vattnet var högre idag och vågen var mycket flushig, tyvärr finns det bakvatten så det kommer bara vara två åk under kvalet.

Det blir alltså till att ge allt och hoppas på det bästa, eftersom bägge åken räknas finns det ingen marginal att köra lamt, fullt ös från början till slut är det som gäller.

Peter Sconka kör inte helt oväntat på en nivå över de flesta, även Spanien, Holland, England, Tyskland och Frankrike har några riktigt vassa paddlare. Här är det maximal explosivitet som krävs, vågen är rätt slö och ger inget gratis.

Nu ska vi gå på info-möte och äta lite. I morgon kör Mats och Maria sina kval.

Håll tummarna.



Mats och Simon samsas i valsen.


Maria loopar.


Mats och Sconka.


Bakvattnet och valsen.

En vacker syn, Simons kajak lastas ur planet i Vigo.

Inga kommentarer:

 
kayak session