31 juli 2008

SM i morgon!

Text och foto: Erik Westberg

Äntligen får man sätta sig i bilen och köra riktigt långt igen... SM kom som ett paket på posten. Jag själv, Mats Wålstedt och Daniel Warberg delar bil upp till Umeå för att köra SM i freestyle. Umeå var ju vad vi trodde, men tävlingen ska gå i Vormforsen, endast 17 mil från Umeå, åt fel håll. Jeho!

Så är det med vårt underbara sport, ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Och det finns inget att göra åt saken. Vindelälven bjuder helt enkelt inte på så mycket vatten som vi vill ha.

Maria Lindgren och Åmsele Forspaddlare som arrangerar har bestämt att lägga freestylen i en vals som ärligt talat ser väldigt dålig ut. Det är inte roligt att vara negativ, och det finns inte så mycket att göra. Att flytta tävlingen eller ställa in är inte ett alternativ.

Valsen är mycket snabb och har inget baksug, detta gör att man åker av för lätt och in-vattnet trycker paddlaren ur valsen när man gör trick. Det finns som tur är bakvatten på bägge sidor, så det går förhållandevis snabbt att ta sig tillbaks, men det är inte bra. Tilläggas bör att jag inte själv har paddlat valsen, vi kom fram för sent och det hade blivit för mörkt. Jag tittade en stund när Pelle & Annis Nyberg och Mikael Ekström körde och ingen gjorde mer än tre ändar cartwheel i ett och samma åk. Verkligen synd att det inte blir bättre när det ska hållas SM och allt... Och vi som dessutom har åkt mer än 55 mil enkel resa! Som grädde på moset är vi endast 19 mil från Trollforsarna och Paltvalsen. Typiskt!


Valsen tagen med blixt.


Valsen i lång slutartid. Bakvatten på bägge sidorna. 50 meter nedströms faller älven över en kant. Inget jag vill simma ut för!

Inga kommentarer:

 
kayak session