23 juli 2008

EM-kval for seniorerna

Text, film & Foto: Erik Westberg

(Ursakta avsaknaden av A,A och O)
Idag var det alltsa dags for kval i seniorklasserna. Vattnet var lagre an igar, men fortfarande aningen hogt for att det skulle vara safe att gora entry-moves. Mats, jag och Simon hade ett valdigt bra traningspass sent igar kvall, och med massor av nytt sjalvfortroende laddade mats pa rejalt. Forsta aket var riktigt bra, nagra sakra trick till en borjan, och sedan mer avancerade pa slutet. Mycket bra timning rakt igenom, och Mats var en av fa som satte tva loopar i samma ak. Vagen/valsen ar mycket flushy.

Mats andra ak var nastan en exakt kopia av det forsta, det syns verkligen att jobbet med en bra traningsrutin har gett resultat. Tyvarr flushade han redan pa forsta loopen, men det var anda sa pass bra att totalpoangen rackte till en tiondeplats. Top 20 gar vidare till kvartsfinalen pa fredag.
Mathieu Domoulin fran Frankrike leder med 930 poang, Mats har 327, sa aven om Mats kan snappa upp sina poang en niva ar det fortfarande ett bra kliv upp till taten.

Nivan pa damerna ar generellt sett mycket lag. Vinnaren i kvalet hade endast 220 poang, vilket hade rackt till en 25:e plats bland herrarna.
Maria fick tyvarr problem i sitt kval, hon korde ett jattebra och avslappnat traningsak. Men i forsta tavlingsaket sa kom handbromsen, och inte manga trick satt dar de skulle.
Andra aket var battre, men langt ifran den Maria vi ar vana vid. Trakigt som tusan, men ibland kan det ga daligt aven pa tavling.

Nagra reflektioner sa har langt:
- Datasystem for poangen ar grymt! Pa den fronten ar Spanien bast i varlden.
- Manga manga jackson-batar ar det. Tror de utgor nastan 70% av alla botar.
- Utover Jackson sa ar det Wavesport Project som galler.
- Carbon Fiber Boats is the new shit! otroligt vilka batar, jag vet inte vad som gor det, den psykologiska effekten, det styva skrovet, lattheten, slat yta? Alla i Gui-Gui Prod-batar gar storre an alla andra.
- Sconka ar inte ododlig.
- Har endast sett EN Fluid. (Nemesis) Tva H20-paddlar och till min stora forvoning finns det minst tva gamla Wave Sport T2 i startlistan!
- Jon Best ar inte heller ododlig.
- Jame "Pringles" Bebbington gjorde ett sjukt bra avslut pa sitt forsta ak med tre stora Air-Loops och en McNasty under de sista 10 sekunderna. Grymt!
- Spaniorerna ar inget vidare pa engelska.
- Svenskarna ar bra pa Spanska.

FILM: Mats och Marias ak fran EM-kvalet.





Kolfiberbat. Made for Air!

Team Sweden laddar med solkram.


Publik.


Erik och Mats.


Mats i en vansterblunt.


Maria surfar.

Resultat damer.

Resultat Herrar.


Det svenska kajakforrodet.


Lagledarmote.


Team Sweden och the Pimp-Mobil.


Simon lastar bilen.



Domartaltet. Alla skribenter har en pek-skarm med poangen. Mycket smidigt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra Mats!!! Riktigt roligt, ser fram emot kvarten. Lycka till Simon!

Robin Hammaräng sa...

fyfan vad bra du kör mats! säkerheten själv typ.
Synd där med maria och simon :/
Maria såg inte alls lika energisk som hon brukar göra när hon paddlar.

Kör hårt i kvarten mats!

 
kayak session