17 juni 2011

Fredag i Plattling

Idag började alltså Team Training, varje nation får ett visst antal minuters träning. Sverige delar som tidigare sagt träning med Polen. Efter en överenskommelse med Polens lagkapten så delade vi de 30 minuterna vi blivit tilldelade i två 15 minuterspass.
Vi hoppade tidigt i vattnet och började värma upp på "The Dark Side", alltså på motsatt sida älven där tävlingen går. 10:30 var det vår tur och för egen del tyckte jag att det var det bästa vi paddlat hittills i veckan.
Vattnet hade gått upp över natten och är numera så nära optimalt det går. Resultatet är att valsen blivit mycket djupare och håller kvar en bättre när tricks slängs till både höger och vänster.

Det märks också att det snart är dags för tävling. Diverse sponsortält och domartält har under dagen växt fram och förser oss med lite välbehövlig skugga. Mycket tid spenderas antingen på vattnet eller precis bredvid vilket gör det lätt att bränna sig, vilket Simon har fått erfara.

Eftermiddagen har spenderats av videoanalys och lite allmänt tidsfördriv på vandrarhemmet. Till kvällen och natten blir det mer paddling då valsen är upptagen av Team Training mellan 08:00-21:00. Så eftersom vi har i snitt 3 minuters paddling per tävlande under dagen är det välbehövligt att få in lite nattträning också!

Stay tuned!
Over and Out, Simon & Robin










Inga kommentarer:

 
kayak session