10 juni 2011

Maria och David anlänt till Plattling!

I onsdags anlände Maria och David till Plattling efter att flugit ner till Tyskland från Stockholm. Onsdagen blev en väldigt lång onsdag då taxin kom och hämtade oss kl. 03:30 för att köra oss till T-centralen där flygbuss sedan tog oss ner till Skavsta. På Skavsta checkade vi in kajakerna utan några problem, dock är det väldigt hårda med övervikt så David fick packa om sin väska och överlåta lite bagage till Maria.
Innanför säkerhetskontrollen blev vi lite nervösa, det hade gått för smidigt. Något måste ju krångla när man reser med kajak, det brukar ju snarare var lag än undantag!
Väl framme i Memmingen var allt bagage framme och helt, så dags att hämta hyrbilen. Såklart kom krånglet här! Det visade sig att det skidräcket vi hade hyrt till bilen inte alls är något takräcke, utan en magnetplatta som sätts på bilens tak!
Vi avbokade skidräcket och lastade in kajakerna i bilen tillsammans med all packning och började våran 2-timmars färd till Plattling. Nästan framme kände vi hur det började kurra i magen och beslöt oss äta. Efter en lunch på MacDonalds så gick vi in på Lidl för att köpa lite frukt och dryck och helt oväntat så hittar David ett takräcke för 36Euro. Vi beslut oss att köpa detta för att slippa bygga ett eget takräcke, ett så kallat "skräckräcke"! Resan var räddad!

Väl framme i Plattling och Isarwelle så hoppar vi i vattnet och paddlar. Vi är inte ensamma om att komma och träna för VM redan nu. Det är ständigt ca 7-10 personer i vattnet, vilket inte är allt för farligt.
Vi har fått några bra pass då Isarwelle har visat sig från sin fina sida med vattenstånd på 170-200cm. Vi hoppas att vattennivån håller i sig, vid 170 cm börjar man vara lite otäckt mycket i sten..

I dag, fredag, blev det lite av en vilodag, Maria körde ett pass på förmiddag medan David vilade helt och fotade en massa. På eftermiddag blev det fix med kajakerna då både två använder komposit-kajaker. Vi har satt dit en list längst fram så att kajakerna skall hålla bättre mot att man slår i stenarna. Vi fick en massa hjälp från Peter Csonka, både med tips och material.

Till helgen anländer Simon och Robin, de tappra bilisterna. På måndag anländer våran junior Max och hans stora syster, sedan är laget komplett!



Inga kommentarer:

 
kayak session