27 juni 2011

VM 2011 Wrap-up!

VM i freestyleforspaddling 2011 i Plattling är nu över, och det var en hejdundrandes show som avslutades i lördags på tävlingsvågen. Finalerna var superspännande och alla, paddlare som åskådare satt som på nålar hela dagen igenom.

I K1 herrar var alla finalister från olika länder, vilket har varit mycket ovanligt i sådana sammanhang tidigare. Guldmedaljen kneps av James Bebbington, Storbrittanien, silver av Peter Csonka, Slovakien och brons av Stephen Wright, USA. Detta lämnade förra världsmästaren Nick Troutman från Kanada i år på en fjärdeplats. Freestylelegende Eric "EJ" Jackson missade i år semifinalen med en 11:e-plats.

K1 damer bjöd på även denna på en fantastisk uppvisning som även denna slutade med guld till Storbrittanien och Claire O'Hara. Förra världsmästaren Emily Jackson, USA, fick i år nöja sig med silver och Ruth Gordon, Kanada, tog brons.

Detta världsmästerskaps mest spektakulära prestation gjordes av Jackson-sonen Dane Jackson, USA, som tog medalj i fyra klasser varav tre var guld, K1 Herrar Junior, C1 och Squirt herrar. Denna makalösa bedrift belönades med att specialpris av Plattlings borgmästare.

Top tre i alla klasser ser ut som följer:

K1 Herrar
1. James Bebbington, GBR
2. Peter Csonka, SVK
3. Stephen Wright, USA

K1 Damer
1. Claire O'Hara, GBR
2. Emily Jackson, USA
3. Ruth Gordon, CAN

K1 Herrar Juniorer
1. Dane Jackson, USA
2. Joaquim Fontané, ESP
3. Bren Orton, GBR

K1 Damer Juniorer
1. Lauren Buress, USA
2. Courtney Kerin, NZ
3. Gabby Bates, GBR

C1
1. Dane Jackson, USA
2. Philipp Hitzigrath, GER
3. Aitor Goikoetxea, ESP

OC1
1.Adrià Bosch, ESP
2. Odei Areta, ESP
3. Dane Jackson, USA

Squirt Herrar
1. Dane Jackson, USA
2. Jamie Austen, GBR
3. Toru Ishihare, JPN

Squirt Damer
1. Claire O'Hara, GBR
2. Motoko Ishida, JPN
3. Devon Barker, USA


Sammantaget har detta varit ett fantastiskt världsmästerskap med mängder och åter mängder av duktiga och inspirerande paddlare, en uppsjö av olika kajakmodeller i plast och olika kompositmaterial och en väldigt trevligt stämnin
g. Sporten är mer levande än någonsin och utvecklingen går framåt i en rasande fart. Det är en fröjd att se och vara med.

Nu riktar vi blicken mot Nordiska Mästerskapen i Dala-Floda 20-21 Augusti. Tack för oss!

Inga kommentarer:

 
kayak session