05 september 2013

Max Karlsson avancerar till en andra semifinal

Dag 2 på VM i freestyle bjöd på ytterligare en framgång för det Svenska freestylelandslaget då Max avancerade till semifinal i squirt med en 4:e plats.  Max hade som mål att ta en topp 10 placering, vilket han nu har garanterat eftersom de 10 bästa går vidare från kval till semi. Max sammanlagda 841 poäng och en 4:e plats var en väldigt positiv överraskning för Max och gör nu att han siktar på en plats i finalen. 


Foto: NOC

Max gick ut i det första heatet och med sina 205 låg han från sitt första åk låg han tvåa.  Hans andra åk, vilket inkluderade ett av dagens bästa mystery move, var riktigt bra vilket gav Max 636 poäng och ledningen. Ledningen var kortvarig då före detta världsmästaren i squirt, Clay Wright, och regerande världsmästaren, Dane Jackson, paddlade i heat 2 och 3. Men Max andra åk som endast Dane och Clay bästade ger inte bara hopp om en finalplats men också hopp om att vara med och slåss om en medalj.

Maria kvalar i K1D på fredag och Max paddlar i sina båda semifinaler på lördag.  Livestream från VM, video från dag 1 och 2 kan ses här: https://www.freestylekayaking2013.com/worlds-live-feed.html

Inga kommentarer:

 
kayak session