24 augusti 2008

SENSATION: Maria trea i världscuptävling!

Text: Erik Westberg, Foto: Erik Westberg & Mats Wålstedt

Idag tog Maria Lindgren från Åmsele den bästa svenska placeringen genom tiderna i internationella freestyletävlingar då hon blev trea i den andra världscuptävlingen för säsongen. Efter första åket gick Maria upp i ledning i det mycket hårda motståndet. Med mycket självförtroende innanför flytvästen gick hon sedan stort även i andra omgången, men blev då ifrånsprungen av regerande juniorvärldsmästaren Emily Jackson USA och regerande seniorvärldsmästaren Ruth Gordon CAN. Inför tredje och sista omgången hotade alltså Nina Halasova SLO, EM-trea och ledaren från semifinalen, Marlene Devillez FRA. Det skulle alltså mycket väl gå helt åt skogen, Marias åk var verkligen på toppen av hennes förmåga alla tre, och både Nina eller Marlene hade mycket mer att ge om de bara lyckadess bra. Men inte heller under tredje och sista åket kunde Marlene få ordning på nerverna och köra så som hon gjorde i semin. Nina däremot körde bättre än tidigare, och när slutsignalen gick visste vi varken in eller ut, skulle det räcka för att slå Maria och knuffa henne av pallen?

Väntan på prisutdelningen var olidlig, och dessutom började det pratas om delade placeringar. Nina hade exakt samma poäng som Maria, och dessutom hade de samma högsta poänggivande trick, Air Loop. Men som ICF-reglerna säger så var det sämsta åket som avgjorde och Nina hade kört riktigt dåligt i första omgången. Därmed vann Maria över Nina och tog hem bronspengen till Sverige!

- Tre otroligt stabila åk, helt enligt planen och det upplägg som vi tränat på. Maria utnyttjade de trick hon kan till 100% och det betalade sig. Maria är en av världens absolut bästa freestyledamer, det har hon verkligen visat idag. Säger förbundskapten Erik Westberg.

- Att vara bästa europe känns helt otroligt! Vilken revanch från EM. Skönt att jag dessutom fick leda finalen en stund. Nu gäller det att sy ihop påsen på ett bra sätt i WC-finalen i Thun nästa helg. Säger Maria Lindgren.

Samtliga resultatlistor finns här.

Maria Lindgren cartwheelar under WC-finalen i Tyska Augsburg.

Marias stabila loopar var nyckeln till succén.

En mycket glad tredjepristagare.

Ruth Gordon CAN, Emily Jackson USA och Maria Lindgren SWE.

1 kommentar:

Anonym sa...

Härligt jobbat Maria!
Fortsätt å gasa vetja!

vem vann festen??? Erik!?

kram på er hela gänget

 
kayak session