23 augusti 2008

Vinden har vänt, Sverige är på väg tillbaks!

Text och Foto: Erik Westberg

Idag hände det äntligen, vinden vände och Sverige fick vinden i ryggen. Dagen började med att Maria körde två bra åk i kvalet och tog sig som femma vidare till semifinalen. Efter detta glädjebesked var det dags för wellpapp-båts-tävling, varje lag fick en viss tid på sig att bygga en båt på valfritt sätt och arrangörerna ordnade fri tillgång på pappkartonger och tejp. Team Sweden tillsammans med Pringles från England och några Amerikanska tjejer byggde ett rejält krigsskepp som skulle kunna utan problem ta sig ner för vilken svensk fors som helst.

Kvalåket avklarades galant (alla som flytande tog sig ner för nedre delen av slalombanan fick köra final) och även finalen gick som ett rinnande vatten. Starten var då ovanför tävlingsvalsen och sedan körde man hela vägen ner. Så några hårdare passager blev det längs vägen. Team Bogh Ora klarade sig galant genom alla svårigheter och tog med lätthet hem segern. Piloter var Micke, Daniel och Pringles. Ungefär 50 rullar tejp gick åt under byggandet.

Dags för jungfruresan.

Båten klarade slalombanan utan problem!

Team Bogh Ora var överlyckliga efter segern!

Efter ännu en glädjeyra var det alltså dags för damerna semifinal. Maria som var femma efter kvalet startade alltså i andra heatet. (omvänd startordning, 10 startande, två åk varav bästa räknas) Marias första åk var bra och hon körde verkligen på gränsen av sin nivå, även om en Space Godzilla hade suttit fint så hade Maria 190 i sitt första åk, därmed var hon fyra. (Top 5 går till final) Inför andra åket hade ingen av de två huvudfavoriterna, ettan och tvåan från kvalet slagit Marias poäng, om bägge gjorde det skulle hon sluta 6:a och missa finalen, och både Nina Halasova och Ruth Gordon har väldigt mycket att ge och borde med lätthet slå 190 poäng.

Team Sweden var skitnervösa när Maria kastade sig in i valsen och gjorde en bra kopia av sitt första åk, men kryddade nu grytan med en tveksam Space Godzilla (Roterad framåtvolt). Om hon skulle höja sin poäng från första åket skulle hon säkra sin plats i finalen. Inga poäng annonseras ut förrän alla i heatet har kört. Nina körde ett dåligt åk med två flushar och Ruth körde inte heller något vidare, men fick till rejäla trick precis på slutsignalen.

Poängen kommer upp på tavlan: Maria Ökade till 230 och slår därmed Nina Halasova!! Helt otroligt, men som fyra har nu Maria kvalat till morgondagens final. Att ta en pallplats kommer bli svårt, tilloch med att behålla fjärdeplatsen kan bli hårt, men allt kan hända! Vi väntar med spänning.

Maria jublar över finalplatsen.

Maria fångad mitt i en vänster cartwheel.

Inga kommentarer:

 
kayak session