28 augusti 2008

Träning i Thun

Text och Foto: Erik Westberg, Video: Pringelingding.com

Vi har nu spenderat tre dagar i Thun. Ursprungsplanen var att bo på en camping ungfär 10 min med bil från vågen. Men eftersom vi snabbt insåg att vi skulle behöva ta varje chans att träna på vågen bestämde vi oss för att precis som många andra slå läger på den närbelägna parkeringen, ca 200 meter från vågen. De senaste dagarna har det varit schemalagd träning, och fri träning från 21:30 till 08:00. Med nära 250 tävlande har det varit minst fem personer i bakvattnet dygnet runt. Marcus var t.ex. uppe i morse vid 05-snåret för att paddla och bakvattnet var fullt med folk...

Som tur är så har det inte regnat en droppe, så även om boendet är aningen spartanskt så har vi det bra, då vi har direkt access till vågen vilket har varit otroligt bra.

Träningen går framåt, även om det är mycket tydligt att man inte kommer komma någonstans alls på bara blunt-familjen. De svåra och poänggivande tricken måste finnas där för att man ska ha den mista chans att avancera. Mats, Anton och Marcus har en del Pistols, Donkeys och Helixar att sätta in. Men det gäller att stanna på vågen också, då man behöver i princip alla dessa trick och helst åt båda hållen för att vara med i matchen. Vågen är liten och flushig vilket gör det svårt att bara dundra på, man måste ha perfekt teknik.
Laddar upp en liten film från en av träningarna, inga bra åk, men det är i alla fall vågen in action. Mycket nöje!

Idag kör Maria kval på eftermiddagen och herrarna kör kval i morgon.
Film: Träning i Thun




Vårt mycket primitiva men ytterst centrala boende.

Videoanalys.

Vackert i Schweiz.

Mycket imponerande berg utanför Thun.

Inga kommentarer:

 
kayak session