14 augusti 2008

Anton är tillbaks, Mats faller på målsnöret och allmäna blesyrer

Text: Erik Westberg

Anton blev förloraren, (eller kanske vinnaren) och blev magsjuk först av oss alla. Ett snabbt förlopp med lite kräkningar och dålig mage. Annars verkade vi andra klara oss bra. Alla mådde bra igår kväll, men i morse vi 04:00 vaknade jag av att det åskade, sprang ut för att rädda paddelgrejerna från regnet och då kom även Mats löpande, tyvärr i andra ärenden. Hela morgonen har han spytt och vi hoppas att få honom på benen innan det är dags för kval, senare idag.
Läget är just nu väldigt konstigt, vattnet bjuder på allehanda äckligheter, folk ser små döda djur då och då. I våras såg en finsk slalompaddlare en död häst utan huvud guppa ned för slalombanan. Att veta att man med största sannorlighet kommer kräkas upp allt man äter är inte så kul. Att utsätta sig för allt detta, bara för att få tävla i den sport man tycker så mycket om... Väldigt underligt. Jag själv är väldigt övertygad om att inte behöva paddla mer än mina två kvalåk senare idag. Att gå vidare till kvartsfinal, semi och final med denna tickande bomb i magen kan inte vara roligt.

Paddlingen går både bra och dåligt. Valspaddling har utvecklats mycket de senaste åren, ingen av de bästa gör längre cartwheels, bara splits och cleans. För att vara med i toppen behövs alla de nya tekniska valstricken, McNasty, Phonix, Space Godzilla osv. och självklart både åt höger och vänster. Riktigt så bra är vi inte än. Med bra åk kan alla Mats, Anton, Micke och Daniel gå vidare till kvarten, men för att komma vidare därifrån kommer det krävas mycket. Framför allt att man är pigg och frisk och kan få göra sitt bästa.

I övrigt har vi en hel del småblesyrer:

Daniel blev påkörd av en K2:a i slalombanan och fick spetsen i ryggen. Dessutom förlorade han en brottningsmatch med en ömmande axel som resultat. Minst sagt ömmande.

Maria gav sig ut på upp-och-ner paddling innan vi åkte hit och fick en rejäl smäll i ryggen, vilket ställer till det med ryggstödet när hon kör freestyle.

Mats har en öm höft, överansträngning under skulderbladet och nu även magsjuka.

Micke har en öm rumpa. Varför är lite oklart.

Erik slår i armbågen i kajaken när han loopar. Har nu skaffat armbågsskydd.

Anton skrattar åt oss andra.

Idag är det kval för senior herrarna och i morgon tävlar Maria.

Marias blåa rygg


Linnex på Mats


Eriks ömma armbåge.

Så här snygg blir man av kolpiller.


Daniels axel.


Middag.

James "Pringles" Bebbington

Mats Wålstedt i kvällsljus.

Anton hade magsjuka.

Daniel, märkt för livet av en slalombåt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ha ha! Fasen ni verkar vara ute på en riktig hjälteresa, det är sånt här som ger männen hår på bröstet och Maria råg i ryggen.

Jag kan meddela att det myckna regnandet i Sverige har gjort att Strömpisvalsen numer fungerar igen. Tröttnar ni på fulvatten i Europa är ni välkomna hit. Jag har ännu inte sett några större djur komma flytande.

Mätz

Hare så gött! Och Erik det är bra skrivet på bloggen!! Keep up the good work!

 
kayak session