26 augusti 2008

Thun - drömmarnas stad

Text: Erik Westberg Foto: Mikael Ekström

Efter öststatsmissär, regn och dåligt vatten i Prag besökte vi det gröna, lummiga och trevliga Augsburg. Som pricken över i:et är vi nu i Thun, högt uppe i de Schweiziska alperna. Vackert, pitoreskt, klart grönt vatten, och en VÅG mitt i staden! Vi är för en gångs skull mitt i händelsernas centrum, inte långt ute i skogen.

Det är ju inte direkt varje dag man värmer upp på slätvattnet och av misstag råkar stänka ner cafégäster som sitter längs älvkanten på en av alla mysiga uteserveringar. Vi är mitt i staden!

Tillökning har vi fått också, Markus Junkka har gjort oss den äran och ska vara med och köra tävlingen här. Även familjen Jackson har fått tillökning då Christine födde en son igår. Grattis!

Vågen här är liten och trevlig, aningen långsam och svår att sätta upp på. Det är inte många som kan göra de stora tricken, och jag gissar top 5 kommer se annorlunda ut här, jämfört med de tidigare valstävlingarna. Vågen är tydligen helt annorlunda nu jämfört med hur den var under EM här för några år sedan. En väldig vårflod förändrade botten och vågen är nu alltså mindre och flushigare.

Vi svenskar kör helt klart bättre här än vad vi gjort under träning i vals. Mats är ju som vi sett på bla. EM väldigt bra på små flushiga vågor. Jag skulle gissa att av vad jag har sett hittills är Mats en av de tio bästa. Anton klagar som vanligt över att vågen är för liten, och har inte dominerat så otroligt som vi kanske hade befarat (eller hoppats på!) i sin super lätta kolfiberbåt. Det gäller faktiskt generellt, inga fiberbåtar har överraskat speciellt nämnvärt.

Idag har vi kört tre korta pass, ett tidigt som rackarn, ett under den fria träningen mellan 12-13 och så vår 30 minuter långa träning tillsammans med Porugal på eftermiddagen. Vi har pratat om att köra ett nattpass med bilen som lyse, men vi får se hur det blir.
Träning i morgon igen, och sedan börjar kvalen på torsdag. Det är nästan 250 tävlande här, och det märks. Idag var vi som mest ca 35 pers i bakvattnet. Att man bara kan träna en i taget är aningen frustrerande faktiskt.


Mats Wålstedt

Anton Immler

Här ligger vågen. Rent och härligt alp-vatten.

Erik Westberg

Inga kommentarer:

 
kayak session